Bouwen op maat: zo gaat het in zijn werk

Bouwen op maat betekent dat je alle vrijheid hebt bij het bouwen van jouw nieuwbouw naar stijl, grootte, technieken en afwerking toe. Je kiest als het ware à la carte voor een volledig persoonlijk traject op jouw bouwgrond. Hoe realiseer je nu zo’n woning op maat?

Alles start met een bouwteam dat op mekaar is afgestemd: architect, aannemer(s) en bouwheer. Je kan ervoor kiezen om met verschillende losse aannemers te werken die je al dan niet samen met de architect coördineert of je gaat voor één totaalaannemer die de volledige coördinatie op zich neemt en eventueel al van bij het ontwerp betrokken is.

Gecoördineerde aanpak

Een totaalaannemer neemt de volledige coördinatie en de praktische en technische kant uit handen zodat de bouwheer zich ten volle kan focussen op de materiaalkeuzes. Ondanks de vele partijen die betrokken zijn bij het bouwproces kan je via een totaalaannemer rekenen op één aanspreekpunt. Hij staat in voor een strikte opvolging van de planning en uitvoering van de werken. Dit bespaart je als bouwheer niet alleen veel tijd en energie. De werken zullen ook binnen de voorziene termijn worden uitgevoerd. Extra bescherming biedt de woningbouwwet (bekend als de Wet Breyne) waar een algemeen aannemer onder valt. Dit is niet het geval met losse aannemers.

Met een 100% transparante totaalprijs in de hand weet je niet alleen waar je aan begint, maar ook aan welke prijs, en dat nog voor je de bouwaanvraag indient.

Energie-ambities

Energiezuinigheid wint elke dag aan belang en ook de wetgeving rond het E-peil, beglazing of warmtepompen verstrengt. Een totaalbenadering is daarom essentieel. Architectuur en budget staan vaak in rechtstreeks verband met je energie-niveau.

Ook de oriëntatie, ligging en lichtval spelen immers een grote rol bij de noodzaak om al dan niet over te gaan naar driedubbel glas of extra isolatie. Een gecoördineerde aanpak als totaalaannemer zorgt ervoor dat de verplichte energie-ambities nageleefd worden dan wanneer met losse aannemers wordt gewerkt.

((kcw - m.m.v. Lapeirre woningbouw))